Úmluva o právu rozhodném pro smluvní závazkové vztahy - koncepce kolizního řešení - Crha, Martin (2007)
Autor se zabývá Římskou úmluvou o právu rozhodném pro mluvní závazkové vztahy z roku 1980, která byla v České republice vyhlášena ve Sbírce mezinárodních smluv dne 13. července 2006, více než rok od jejího podpisu.