Právní rozměr výzkumné politiky ES a jeho uplatnění v českých podmínkách - Pavlíková, Barbora (2007)
Práce se zabývá výzkumnou politikou ES s důrazem na poskytování grantů v rámci sedmého rámcového programu, který platí pro období let 2007 až 2013. Dále se snaží o analýzu interakce výzkumné politiky ES s politikou výzkumu a vývoje v ČR.