Územní řízení - Švercl, Karel (2007)
Předkládaná diplomová práce pojednává o územním řízení, které představuje postup stavebních úřadů při vydávání územích rozhodnutí. Územní rozhodnutí představuje autoritativní rozhodnutí o změně využití konkrétního území. Na základě územního rozhodnutí lze umisťovat stavby nebo zařízení, jejich změny, měnit jejich vliv na využití území, měnit využití území a chránit důležité zájmy v území.