Společné jmění manželů a podnikání - Hrtoňová, Eva (2007)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na společné jmění manželů, které je ovlivňováno a ohrožováno manželem-podnikatelem. Úprava v občanském zákoníku není zcela dostačující a hlavně jasná v případě, že jeden nebo oba manželé podnikají. Zákonodárce se sice snažil v některých ustanoveních ochránit slabšího - nepodnikajícího manžela a hlavně majetek, který je buďto předmětem společného jmění manželů nebo ve výlučném vlastnictví jednoho z manželů.