Věcná břemena ve prospěch podnikatelů zajišťujících veřejnou komunikační síť - Gříbková, Petra, 1976-; Průchová, Ivana, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2007)
Diplomová práce je zaměřena na oblast zřizování věcných břemen ve prospěch podnikatelů zajišťujících veřejnou komunikační síť. Obsahuje zhodnocení předchozí i současné právní úpravy oblasti mobilních elektronických komunikací z pohledu existence věcného břemene ve prospěch vlastníků komunikačních vedení.
The thesis is focused on specific branch - Establishment of the Easements in favor of the Public Communications network Providers. The thesis consists the assessment of historical and present legal form of mobile communications realm in the view of existence the easement in favor of the public communications network providers.
Vedoucí práce: Ivana Průchová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: komunikační systémy; věcná břemena; communication systems; easements; diplomové práce