Platební rozkaz a jeho význam v kontextu s právem Evropských společenství - Látal, Martin (2007)
Diplomová práce popisuje úpravu českého platebního rozkazu, obsahuje náměty delege ferenda, které by podle autora přispěly k zefektivnění rozkazního řízení. Druhá část diplomové práce se zabývá evropskou úpravou platebního rozkazu, důraz je kladen na proces přijímání evropského platebního rozkazu. Poslední část je věnována srovnání obou institutů.