Zásada dispozitivnosti v občanském právu - Král, Dalibor (2007)
Diplomová práce se zabývá fenoménem dispozitivnosti v českém občanském právu. Zaměřuje se na dispozitivnost jednak jako na právní princip, ale i jako na legislativni techniku rozlišení norem kogentních a dispozitivních v textu právních předpisů. Práce se též zabývá návrhy de lege ferenda ohledně zakotvení dispozitivnosti v novém občanském zákoníku.