Vztah prezidenta a vlády - Tichý, Jakub, 1983-; Koudelka, Zdeněk, 1969-; Masarykova univerzita. Katedra ústavního práva a politologie (2007)
Práce analyzuje ústavněprávní postavení prezidenta a vlády, zabývá se i volbou prezidenta, jeho odpovědností, postavením a pravomocemi.
The paper analyses the relation between president and government, it deals also with election of president, his responsibility, position and rights.
Vedoucí práce: Zdeněk Koudelka.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: prezident republiky; ústavní právo; constitutional law; presidency; diplomové práce