Postavení a úloha prezidenta v ústavním systému v ČR - Ilečková, Barbora; Svatoň, Jan, 1952-; Masarykova univerzita. Katedra ústavního práva a politologie (2007)
Tato diplomová práce se zabývá postavením prezidenta v ústavním prostředí České republiky. Jednotlivé kapitoly se zaobírají ústavněprávními otázkami obecnější povahy, popisující formy vlády a postavení a úlohu prezidenta odpovídající každé z nich.
According to the title this diploma thesis deals with the position of the President of the Czech Republic. The diploma thesis has been devided into ten chapters starting with an introduction briefly following with more general questions as governmental systems. After these questions the important last Constitutional Acts has been mentioned.
Vedoucí práce: Jan Svatoň.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: prezident republiky; ústavní právo; constitutional law; presidency; diplomové práce