Postavení a úloha prezidenta v ústavním systému v ČR - Ilečková, Barbora (2007)
Tato diplomová práce se zabývá postavením prezidenta v ústavním prostředí České republiky. Jednotlivé kapitoly se zaobírají ústavněprávními otázkami obecnější povahy, popisující formy vlády a postavení a úlohu prezidenta odpovídající každé z nich.