Vnitrostátní účinky mezinárodních smluv ve vnitrostátním právu ČR a Francie - Kocourek, Tomáš (2007)
Diplomová práce se zabývá poměrem mezinárodního a vnitrostátního práva, konkrétně vnitrostátními účinky mezinárodních smluv ve vnitrostátním právním řádu ČR a Francie. Pojednává o problematice sjednávání a ratifikace mezinárodních smluv, vázanosti státu smlouvou, vnitrostátním projednáváním smluv včetně preventivní kontroly prováděné ústavními soudy.