Rekodifikace soukromého práva jako výraz diskontinuity právního řádu - Sýkora, Jan (2007)
Práce analyzuje polistopadové rekodifikační práce na soukromoprávním kodexu. Skrze nastínění obecných pojmů a přehled geneze soukromého práva na českém území, s důrazem na právo socialistické, rozebírá obecnou koncepci aktuálního rekodifikačního projektu. Následně vyvozuje závěry ohledně povahy a míry právní diskontinuity.