Operativně pátrací prostředky v trestním řízení - Chvatík, Jan, 1979- (2007)
Práce se zabývá právní úpravou operativně pátracích prostředků v zákoně č. 141/161 Sb. (trestní řád), který zde řadí předstíraný převod, sledování osob a věcí a použití agenta, zejména postavením a úlohou těchto nástrojů v dnešním trestním řízení. Součástí práce je také stručný nástin historie právní úpravy těchto a obdobných institutů a také zamyšlení nad některými souvisejícími otázkami (např. otázka policejní provokace, výslech utajeného svědka apod.).