Právní aspekty institutu vazby - Petrová, Lenka (2007)
Předmětem této práce je rozbor současné právní úpravy vazby v kontextu s historickým vývojem a ústavněprávními základy její existence. Vazba je jedním z trestněprávních zajišťovacích prostředků a představuje zásah do ústavně zaručeného práva na osobní svobodu.