Postavení a úloha spolkového kancléře v ústavním systému Spolkové republiky Německo - Vávra, David (2007)
Práce představuje úlohu a postavení Spolkového kancléře v ústavním systému Německa. Jde zejména o otázku navrhování kandidáta na kancléře, samotná volba, jmenování, ukončení funkce a obsah výkonu funkce. Mimo toto si práce klade za cíl představit historické souvislosti - Výmarská republika, Nacistická diktatura, vliv vítězných mocností na budování nového německého státu -, které formovaly současnou pozici a úlohu Spolkového kancléře.