Závěť - jako dědický titul v historii, v současnosti a v právní úpravě de lege ferenda - Mikmeková, Lucie (2007)
Cílem práce bylo rozebrat jednotlivé právní úpravy na našem území a přinést ucelený pohled na historický vývoj závěti jako jednoho z dědických titulů, a to od nejstarších dob až po současnost, včetně právní úpravy de lege ferenda.