Trestní právo mladistvých - Florianová, Eva (2007)
Tato práce pojednává o trestním právu mladistvých, které se od 1. 1. 2004, kdy se stal účinným zákon č. 218/2003 Sb., těší samostatné právní úpravě. Zákon č. 218/2003 Sb., o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže a o změně některých zákonů (o soudnictví ve věcech mládeže), je lex specialis k zákonu č. 140/1961 Sb., trestnímu zákon, a zákonu č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním neboli trestnímu řádu.