Trestní řízení ve věcech mladistvých - Černá, Andrea (2007)
Kriminalita mládeže je závažným celospolečenským problémem, jímž se zabývá řada odborníků z různých vědeckých oborů. Tento problém řeší i trestní právo. Trestní řízení ve věcech mladistvých je nově upraveno zákonem č. 218/2003 Sb., o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže a o změně některých zákonů, který nabyl účinnosti 1.1.2004.