Veřejný ochránce práv v ČR a SR - Machač, Martin (2007)
Mým úkolem při zpracování této práce je provést srovnání právního zakotvení, způsobu konstituování a působnosti veřejného ochránce práv v obou státech. Produktem tohoto srovnání by pak měly býti případné náměty „de lege ferenda“, týkající se právní úpravy veřejného ochránce práv v České republice.