Právní předpisy samosprávy - Glogar, Petr (2007)
Diplomová práce je zaměřena na právní předpisy samosprávy, jejich historický vývoj, druhy právních předpisů samosprávy a sankce za jejich porušení. Konkrétně se zabývá obecně závaznými vyhláškami, které se týkají veřejného pořádku a zvláště ochrany nočního klidu. Zachycuje vývoj judikatury Ústavního soudu v oblasti obecně závazných vyhlášek zaměřených na veřejný pořádek.