Ústavně právní aspekty zbavení (omezení) způsobilosti k právním úkonům - Koláčková, Jana (2007)
Práce se zabývá vztahem způsobilosti k právním úkonům a ústavního práva. Autorka kritizuje současnou právní úpravu zbavování/omezování způsobilosti k právním úkonům. Rozebírá jednotlivé body procesně právní úpravy, které mohou ve svém důsledku vést k porušení práva na spravedlivý proces.