Časová působnost norem občanského práva - Můdráková, Jana (2007)
Účelem této diplomové práce je seznámení s časovou působností norem občanského práva. První kapitola pojednává o občanském právu jako o odvětví právního řádu. Druhá část je zaměřena na časovou působnost právních norem, právní normu, na čas a platnost právních norem. Následující kapitoly popisují zásadu právní jistoty, především ochranu nabytých práv a zásadu „lex retro non agit“.