Trestní odpovědnost mládeže v současné právní úpravě - Pánek, Zbyněk (2007)
Práce po úvodu pokračuje stručným přehledem historického vývoje trestního zákonodárství nad mládeží od dob středověkých až po současnou právní úpravu. Následuje pasáž zaměřená na popis zákládních principů, jimiž je trestní zákonodárství nad mládeží v současné právní úpravě ovládáno. Základ práce tvoří kapitola věnovaná institutu trestní odpovědnosti.