Kontrasignace aktů prezidenta republiky - Janek, Daniel; Filip, Jan, 1950-; Masarykova univerzita. Katedra ústavního práva a politologie (2007)
Základním úkolem diplomové práce je přiblížiti postavení orgánů výkonné moci ve společnosti. Následně se zaměřuje na pozici prezidenta v systému veřejné státní moci, jsou vymezeny jeho pravomoci z pohledu jak ústavní teorie, tak v souvislosti s tím, jak se pravomoci vyvíjejí ve spojitostí s praxí.
If we are supposed to deal with a problem of a performance of the state power, which is closely connected with constructs such as political responsibility, power in a state, political system, we have to define the power itself briefly. The power is actually the ability to enforce your will, make others follow the rules, even against someones will.
Vedoucí práce: Jan Filip.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: prezident republiky; ústavní právo; constitutional law; presidency; diplomové práce