Kontrasignace aktů prezidenta republiky - Janek, Daniel (2007)
Základním úkolem diplomové práce je přiblížiti postavení orgánů výkonné moci ve společnosti. Následně se zaměřuje na pozici prezidenta v systému veřejné státní moci, jsou vymezeny jeho pravomoci z pohledu jak ústavní teorie, tak v souvislosti s tím, jak se pravomoci vyvíjejí ve spojitostí s praxí.