Rada obce v českém obecním zřízení - Jirsíková, Magdalena (2007)
Cílem diplomové práce je analýza rady obce v podmínkách obecního zřízení a snaha o přiblížení tohoto institutu čtenáři. Hlavní část předkládané práce pak tvoří kapitola, která na radu obce nahlíží jednak z pohledu Ústavy České republiky, jednak z pohledu zákonné úpravy, kterou tvoří výše zmíněné obecní zřízení a v neposlední řadě také z pohledu judikatury našich soudů.