Praní špinavých peněz - Augustová, Michaela (2007)
Většina nelegálních aktivit lidské společnosti je zaměřena na získání nemalých finančních prostředků a s těmito prostředky následně nakládat jako s prostředky legálně nabytými; pro tyto aktivity se vžil termín praní špinavých peněz. V podmínkách globalizace ekonomiky, trhu, elektronického obchodu se organizovaná kriminalita stala novou kvalitou zločinu a praní špinavých peněz je jednou z jejích forem.