Zadržení z hlediska trestního práva hmotného a procesního - Holánek, Martin (2007)
Tématem diplomové práce je institut zadržení pojímaný z hlediska hmotněprávního, ale též procesněprávního. Z hmotněprávního hlediska byly tématem okolnosti vylučující protiprávnost a všechny otázky, jež s nimi souvisejí, autor se také zmínil o konsekvencích souvisejících s těmito okolnostmi a vznikem škody.