Správní uvážení v rozhodovací praxi školských zařízení - Hejnová, Stanislava (2007)
Cílem práce je popsat aplikaci správního uvážení v rozhodovací praxi školských zařízení. Byla použita dostupná literatura, příslušné právní předpisy a judikatura, stejně jako poznatky z praxe ředitele dětského domova. V práci je obecně charakterizováno správní uvážení. Dále je popsána rozhodovací praxe diagnostických ústavů a dětských domovů, se zvláštním zaměřením na správní řízení.