Veřejnoprávní aspekty ochrany osobních údajů - Skoupilová, Lenka (2007)
Tématem této diplomové práce jsou osobní údaje, a to z hlediska veřejnoprávního. V první části této práce je vymezen pojem soukromí, jako základní předpoklad ochrany osobních údajů. Stejně tak, je zde popsán vývoj právního zakotvení práva na soukromí, a to jak v právu mezinárodním, tak i v našem právním prostředí. Definice pojmu osobní údaje, pohled vývoje jejich právní úpravy na úrovni mezinárodní, zvláště evropské a stejně tak i české jsou obsaženy v části druhé.