Vnitřní řády věznic z hlediska jednoduchého a ústavního práva - Němcová, Jana (2007)
Práce se zabývá vnitřními řády vybraných českých věznic, je zde také zpracován přehled mezinárodně právní úpravy a úprava výkonu trestu v některých státech. Úmyslem práce není zjištění rozdílů mezi jednotlivými vnitřními řády věznic, ale je jím pouhá snaha o zdokumentování a poznání vnitřních řádů věznic, jejich postavení v systému práva, způsobu jejich aplikace, včetně otázky volného rozhodování vedení věznice při vytváření vnitřních řádů samotných.