Nemocenské pojištění jako součást sociálního zabezpečení - Vaculíková, Hana (2007)
Diplomová práce řeší nemocenské pojištění jako součást sociálního zabezpečení. V souvisloti s vydáním nového zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, porovnává stávající právní úpravu (zákon č. 54/1956 Sb., o nemocenksém pojištění zaměstnanců, ve znění pozdějších předpisů, a dalších) s novou, která nabude účinnosti 1.1.2008.