Současná právní úprava dovolání jako mimořádného opravného prostředku v civilním řízení soudním. Vazba na akty komunitárního práva. - Türková, Lucie (2007)
Diplomová práce pojednává o současné právní úpravě dovolání, které je mimořádným opravným prostředkem v civilním řízení soudním, a vazbě tohoto institutu na akty komunitárního práva. Práce je pojata tak, aby popsala institut dovolání nejen v souvislosti s jeho vazbou na právo ES, ale i v širších souvislostech, a proto se soustředí i na historický vývoj tohoto institutu, charakteristiku kasačního systému i na vazby dovolání v rámci českého právního řádu, a to na ostatní mimořádné opravné prostředky a také ústavní stížnost.