Kategorizace právnických osob - Koutná, Veronika (2007)
Diplomová práce se po úvodním pojednání o pojmu, vývoji v historickém kontextu a pojetí v rámci různých teoretických koncepcí právnických osob, soustředí na kategorizaci právnických osob soukromého a veřejného práva.