Právo na informace versus ochrana osobnosti - Sadílková, Jana (2007)
Diplomová práce je věnována právu na informace, ochraně osobnosti, jakož i vztahu mezi oběma výše uvedenými hodnotami. První část se zabývá právními základy ochrany osobnosti, zakotvenými v Listině základních práv a svobod (zákon č. 2/1993 Sb.). Základní charakteristika je obsažena v občanském zákoníku (zákon č. 40/1964 Sb.). Druhá část je věnována právu na informace a svobodě projevu, kde jsem zmínila hlavně úpravu v čl. 17 Listiny základních práv a svobod.