Téma: Subjekty konkursního řízení - Rydlová, Nina (2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou úpadkového práva, a to jak podle stávajícího zákona o konkursu a vyrovnání (zák.č. 328/1991 Sb.), tak i podle zákona nového, tj. zákona o insolvenci (zák.č. 182/2006 Sb.). Samozřejmě nechybí ani srovnání obou výše zmíněných zákonů. Zaměřila jsem se zejména na subjekty řízení, a to konkrétně na soud, jakožto procesní subjekt a účastníky řízení, mezi které se řadí úpadce a konkursní věřitelé.