Vyživovací povinnost na děti v náhradní péči - Dostálová, Soňa (2007)
Předmětem diplomové práce je problematika vyživovací povinnosti na děti v náhradní péči. První kapitola vymezuje základní pojmy, druhá historii a třetí právní úpravu. Další část je věnována utajeným a anonymním porodům a také baby-boxům. Pozornost je věnována rovněž vyživovací povinnosti rodičů vůči dětem.