Způsoby rozvázání pracovního poměru podle českého práva a práva některé země EU - Zálešáková, Andrea (2007)
Diplomová práce popisuje a analyzuje jednotlivé způsoby ukončení pracovního poměru, a to podle české právní úpravy a podle francouzské právní úpravy. Tento vymezený právní rámec je následně porovnán, zjišťuje se jeho rozdílnost v obou národních právních řádech, a to také v kontextu evropského práva.