Hudba na dvoře olomouckého biskupa Schrattenbacha (1711-1738) příspěvek k libretistice barokní opery a oratoria - Spáčilová, Jana, 1974- (2006)
Hudba na dvoře olomouckého biskupa Wolfganga Hannibala kardinála Schrattenbacha (1660\x{2013}1738, biskupem od 1711). Evropské souvislosti hudby na Moravě - Salcburk, Řím, Neapol. Provozní podmínky na biskupském dvoře. Členové dvorní kapely. Zámecká divadla, soubor scénických dekorací. Repertoár opery (Kroměříž, Vyškov) a oratoria (Brno) od Schrattenbachova přesídlení na Moravu roku 1722. Dochovaná libreta, analýza textů, úpravy v domácím prostředí. Nově nalezené hudební materiály k brněnským oratoriím.