Hypertextové technologie v přípravě budoucích učitelů : role informatiky a výpočetní techniky v přípravě k e-learningu - Švec, Adam (2006)
Práce se zabývá významem informatiky a výpočetní techniky v úspěšné implementaci nejvýznamnější hypertextové technologie vzdělávání - e-learningu. Tato technologie je náročná nejenom pro učitele, ale i pro studenty, kteří si musí osvojit kromě požadovaných vědomostí a dovedností z studovaného oboru ještě další vědomosti a dovednosti z informatiky a výpočetní techniky. Vědomi toho, že bez informačních a komunikačních technologií si již nelze představit soudobé vysokoškolské vzdělávání, připravovali jsme již léta studenty Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity na úspěšný život s výpočetní technikou. Je nutno podotknout, že všichni studenti naší fakulty, v učitelském i neučitelském studiu jsou studenti neinformatického zaměření - žádná z informatických disciplín není v jejich oboru dominující. Příprava těchto studentů byla proto pojata utilitaristicky - podle toho, jakého stupně informatické gramotnosti k nám studenti přicházeli, volili jsme metody, postupy i organizační formy jejich--