Měření na základních polovodičových součástkách - Jančář, Aleš (2007)
Tato publikace může být chápána jako základní kurs studia polovodičových součástek. Cílem bylo seznámit čtenáře nejen se základními vlastnostmi polovodičových součástek, s PN přechody, s polovodičovou diodou, bipolárním a unipolárním tranzistorem a tyristorem, ale hlavně uvést čtenáře do problematiky měření na těchto polovodičových součástkách. Publikovaná měření byla volena s ohledem na možností technického vybavení laboratoří, aby byla zajištěna jejich možná reprodukovatelnost. Použité součástky pro měření byly vybrány ze sériově vyráběných druhů. Protože měření je základní formou každé experimentální vědy, vysoce kvalitní výroby a trvalého technického rozvoje, byla jim věnována patřičná pozornost a úsilí. Tak jak bylo dříve uvedeno, jedná se o základní kurs zaměřený z větší části na měření elektronických součástek, který předpokládá základní orientaci v teorii lineárních a nelineárních obvodů, spojenou se základními znalostmi v oblasti elektronických součástek a v názvosloví.