Problematické aspekty dokazování v trestním řízení - Vaněček, Petr (2006)
Vytyčeným úkolem disertační práce je shrnutí nejčastěji se vyskytujících problémů vznikajících při dokazování v trestním řízení. Vzniklé vady mohou různým způsobem ovlivnit použitelnost důkazů zejména v řízení před soudem. S ohledem na částečnou nekoncepčnost současné právní úpravy trestního řízení obsaženou v trestním řádu nemají české soudy v ruce jednotný návod, jak s konkrétními chybně opatřenými či vadně provedenými důkazy naložit. Nejbližší změny v trestním řízení by proto měly vyjasnit zejména důsledky vad vzniklých při dokazování.