Osoby se sídlem v jiném členském státě EU a režim jejich usazování a poskytování služeb v ČR - Láníčková, Petra (2007)
Tato práce analyzuje jednotlivé formy volného pohybu podnikajících osob, pojednává o svobodě usazování a volném pohybu služeb, rozlišuje tyto dva příbuzné koncepty a popisuje i dopad těchto svobod na právnické osoby a fyzické osoby - podnikatele z jiných členských států při podnikání v České republice. Část práce je věnována také deskripci a hodnocení aktuálního vývoje evropské legislativy v oblasti volného pohybu služeb i svobody usazování, tj. rozboru návrhu směrnice o službách a jeho pozměňujících návrhů.