Ústavní systém USA a jeho vývoj - Satrapa, Milan (2006)
Cílem této práce bylo přiblížit čtenáři vývoj ústavního systému ve Spojených státech amerických a pomoci objasnit základní souvislosti tohoto vývoje.První kapitola je proto věnována historickému vývoji od prvních kolonistů ve Virginii, přes popis událostí, které jsou dnes považovány za hlavní důvod americko - anglického odloučení až po analýzu událostí vedoucích k Deklaraci nezávislosti a přiblížení průběhu americké války za nezávislost. Druhá kapitola je zaměřena na vývoj ústavního systému po vyhlášení nezávislosti Spojených států. Neomezuje se ale pouze na vývoj ústavněprávní, přináší i rozbor širších společenských, právních i správních důsledků odtržení severoamerických kolonií od Británie.