ROC křivka - nástroj pro hodnocení klasifikačních algoritmů - Tauchmanová, Marie, 1981- (2007)
Tématem této bakalářské práce je ROC křivka - nástroj pro hodnocení klasifikačních algoritmů. Odvozuji v ní funkci pro obecné vyjádření ROC křivky a výpočet plochy pod ROC křivkou. Dále ukazuji odvození funkce vyjadřující ROC křivku a vzorce pro výpočet AUC na konkrétních parametrických modelech.