Lineární diferenciální rovnice vyšších řádů - Kysilka, Petr; Pospíšil, Zdeněk, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2006)
Práce se zabývá problémem diferenciálních lineárních rovnic vyšších řádů. V první části je nezbytná teorie, která nám umožní vyřešit diferenciální lineární rovnice. Teoretický výklad je doplněn praktickými příklady. Podstatnou část práce tvoří kapitola o Laplaceově transformaci a jejího využívání v příkladech. Druhá část je zaměřena na ukázku teorie v praxi. Je zde popsán ekonomický model růstu v podobě Phillipsova modelu akcelerátoru a akcelerátoru - multiplikátoru.
Due to the name of the paper, Higher order differential equations and applications, tells us about its content. After managing this work, you will be able to solve any higher order differential equation. In the first part is explained how to solve them with knowledge of necessary theoretical foundations. Fill in with demonstration problem solving. The second part is about application in economics. There is solution of Phillips' grow model.
Vedoucí práce: Zdeněk Pospíšil.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: lineární diferenciální rovnice; linear differential equations; bakalářské práce; bachelor's theses