Lineární diferenciální rovnice vyšších řádů - Kysilka, Petr (2006)
Práce se zabývá problémem diferenciálních lineárních rovnic vyšších řádů. V první části je nezbytná teorie, která nám umožní vyřešit diferenciální lineární rovnice. Teoretický výklad je doplněn praktickými příklady. Podstatnou část práce tvoří kapitola o Laplaceově transformaci a jejího využívání v příkladech. Druhá část je zaměřena na ukázku teorie v praxi. Je zde popsán ekonomický model růstu v podobě Phillipsova modelu akcelerátoru a akcelerátoru - multiplikátoru.