Molekulárně genetické metody pro studium příbuznosti kmenů Acidithiobacillus ferrooxidans - Bořilová Linhartová, Petra, 1984- (2006)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování možností využití molekulárně genetických metod pro typizaci a odlišení jednotlivých bakteriálních kmenů. Cílem práce bylo zpracování literární rešerše týkající se možností molekulárně biologických a genetických metod při takovéto typizaci. V praktické části je otestována jedna z možných metod a to RAPD analýza se zaměřením na bakterii Acidithiobacillus ferrooxidans.