La liberta illusoria di Mattia Pascal - Zatloukalová, Markéta (2006)
Práce pojednává o románu "Il fu Mattia Pascal" (Nebožtík Matyáš Pascal), je to příběh muže, který poté, co se o sobě dozvěděl, že spáchal sebevraždu, si vytváří novou identitu. Práce se zaměřuje na klamnou svobodu hrdiny příběhu.