Komparace odpočitatelných položek v zákoně o dani z příjmů ČR a ve vybraném státě EU - Kosíková, Věra (2004)
Právní úprava odpočitatelných položek v rámci České republiky v komparaci s právní úpravou Rakouska. Těžiště práce spočívá v právní úpravě odpočitatelných položek v rámci České republiky v komparaci s právní úpravou Rakouska. Pozornost je věnována nezdanitelným částkám ze základu daně podle § 15 zákona o dani z příjmů ČR a související právní úpravě v Rakousku. Zhodnocení stávající právní úpravy v kontextu se zahraniční právní úpravou a navržení řešení de lege ferenda.